werkervaring

DELVA-Landscape-Architects-Red-Concepts-Space-and-matter-Triple-O-Campus-AV-huis-Steven-Delva-Landschapsarchitect-Breda-Amsterdam-Zonnebeke-gent2

Vandaag heb ik mijn eerste stap gezet voor mijn terugkeer naar Curaçao. Nou ja de eerste, eigenlijk is die al een paar weken geleden genomen toen ik een vrouw sprak na afloop van een kerkdienst. Ik vertelde in het kort mijn verhaal, en zij merkte op: waarom ga je dan niet terug naar Curacao? En ze had gelijk, besefte ik later op de dag. Nu ik binnenkort kan beschikken over mijn erfenis, heb ik middelen om mij daar voor een paar jaar te vestigen, en de tijd te nemen om daar te zoeken naar betaald werk. Als het in drie jaar niet lukt, dan kan ik nog op tijd terug naar Nederland om me daar weer te vestigen. Maar dat is mijn ‘worst case scenario’.

Vandaag wel de echte eerste stap, want ik heb een gesprek gehad met Pieter Verbrugge over een ervaringsstage. We hebben een mooi plan gemaakt: ik werk 6 maanden voor hem aan acquisitie en een projectplan voor een Business Meeting Point op het station van Breda. Acquisitie gaat over het werven van nieuwe bedrijven die betaald lid worden van ons netwerk met bepaalde voordelen. Zo leer ik meer over de verdienmodellen die belangrijk zijn in de kleinschalige zakenwereld van Breda. Het BMP moet het nieuwe kantoor worden van Breda Netwerk, met zakelijke diensten voor het netwerk en haar zakenpartners die met de trein langs Breda komen.

Waarom is dit een begin van mijn terugkeer? Als ik weer op Curacao ben, kan ik onbezoldigd gaan werken voor Fundashon Nieuw Nederland, een stichting die zich inzet voor de ontwikkeling van de achterstandswijk Nieuw-Nederland. Fondsen werven en projectplannen schrijven wordt daar mijn taak. Omdat Breda qua schaal vergelijkbaar is met Curacao kan ik de modellen van hier gebruiken voor daar. Bovendien leer ik in de acquisitie veel over social media, en dat zullen we ook op Curacao meer moeten inzetten.

De onzekere factor op dit moment is ATEA, de begeleidingsinstantie voor mensen in de bijstand. Omdat ik op 7 maart mijn erfenis ontvang, en uit de bijstand wordt gezet, is het niet zeker dat ik een contract voor de stage kan afsluiten via ATEA. Pieter vindt het geen probleem om mij desnoods als vrijwilliger in te zetten, maar twijfelt wel over de noodzakelijke verzekering. Regeltjes en bureaucratie dus, waardoor alles onzeker blijft. Dit stukje typisch Nederland moet ik eerst nog overwinnen om mij rustig te kunnen voorbereiden op mijn terugkeer dit jaar, als alles gaat zoals ik wil, zal dat in oktober zijn.

2 thoughts on “werkervaring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s