GGz kan een feest zijn

Gisteren rookte ik een sigaretje met Jeske, op de terugweg van de benzinepomp. Eigenlijk tegen de regels, zei ze, we mogen niet meer roken in het bijzijn van cliënten. We moeten het goede voorbeeld geven.

Jeske heeft het goed begrepen. Ze vond ook dat ik mooie ogen had, toen ze mij voor het eerst zag. En ze liet mijn projectleider ongestoord een half uur op mijn kamer.

De gesloten afdeling van GGz Breburg kan een heerlijk hotel zijn voor mensen die even de weg kwijt zijn. Als ze niet zo flauw zouden zijn met allerlei regeltjes, en als er meer lekkere dingen te eten zouden zijn. En meer groepsgesprekken, om van elkaar te leren, over zorgzaam zijn, het nut van medicatie en familiebezoek. Als je weer voor jezelf kunt zorgen, mag je naar huis.

Nu is het zo, dat je wordt ingesteld op medicatie, en je dan naar huis mag. Met alle risico’s van dien, want pillen garanderen niet dat je goed bent voor jezelf. Misschien moet je partner ook wel een tijdje komen logeren, of je kinderen. Samen koken, samen TV kijken, samen spelletjes doen. Weer leren om samen te leven.

Maar zolang alcohol nog verboden is bij de GGz, kunnen we de echte wereld niet nabootsen. Terwijl het een ideale omgeving is om alcoholgebruik onder controle te krijgen. Ook een soort medicatie toch? Nee, het kan heel gezellig en nuttig worden bij de GGz. Als alcohol wordt toegevoegd aan het palet van medicatie. Natuurlijk moet familie gewoon betalen voor hun verblijf, en is dan een extra bron van inkomsten. Stress verdwenen, problemen opgelost!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s