ruimte

Nu ik ontslagen ben door de GGz, heb ik alle ruimte om mijn leven zo in te richten als ik dat wil. Denkt iedereen. Maar de maatschappij heeft mij gedecimeerd tot een psychiatrische patient met een dossier. Ik mag in mijn huurhuis wonen, ik mag elke week mijn geld opmaken, en verder mag ik eigenlijk heel weinig. Ze zeggen: zoek het zelf maar uit. Ik moet op zoek gaan naar nieuwe contacten, organisaties die me willen hebben. Ze hebben me er eentje aangereikt: For You & Tekstielatelier. Werk met mijn handen, onder zware begeleiding. Niet echt goed voor je gevoel van zelfstandigheid, je bent gewoon een medewerker.

Ik wil teveel, te snel. En daarom neem ik de tijd. Ik laat me niet dwingen, ik laat me niet pushen of gek maken. In Nederland is het gewoon dat iedereen werkt en dat iedereen sociale contacten heeft, en dat heb ik even niet. Ik leef onder de radar en het is fokking eenzaam

De situatie waarin ik mij bevind, is eigenlijk heel erg triest. Omdat ik geen uitkering heb, helpt niemand mij met het vinden van werk. Ik ben afhankelijk van de GGz, en die biedt mij alleen meer therapie aan.

Ik ben slachtoffer van de maatschappij, waarin psychiatrische patienten met een klote-CV niet meer aan de bak komen en daarom overgeleverd zijn aan vrijwillige baantjes in de zorg of andere sociale kutbaantjes waar je niet op zit te wachten. Horeca kan ik ook niet doen omdat je daarvoor ervaring moet hebben, en het opzetten van een eigen zaak om alles te omzeilen kan ook niet omdat ik dan horecapapieren nodig heb. De hele samenleving is overgereguleerd in ik moet maar iets zien te bedenken vanuit mijn huisje, de ruimte is echt erg klein.

Ik moet uitgaan van mijn kwaliteiten en gaan solliciteren naar een fatsoenlijk baan, zodat ik uit dit rolpatroon kom. Schrijven alleen is al prettig, dus dat is een optie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s