leven in een systeem – succes GGz is een geheim

In Nederland willen we alles van elkaar weten. GGz Breburg heeft woonbegeleiding geïntroduceerd. Een ontzettend goed systeem om mensen te begeleiden in de thuissituatie en om ervoor te zorgen dat eigenwijze cliënten op tijd en elke dag hun medicatie innemen. Eigenwijze cliënten denken dat ze geen medicatie nodig hebben, maar dreigen elke dag toch weer weg te zakken in het maatschappelijk moeras. Door gesprekken en door medicatie kan de GGz deze mensen behoeden voor maatschappelijke teloorgang.

Eigenwijze cliënten hebben veel kritiek op het systeem en dat is ook terecht. Psychiaters komen bazig over, en verpleegkundigen sussen alleen de boel. Mensen worden in klinieken en ambulant niet echt geholpen met hun problemen. Het enige wat de GGz doet, is het oprichten van nieuwe onderdelen van hun bedrijf om hun macht op de maatschappij uit te breiden.

Ik mag geen kritiek hebben, ik mag er niks van zeggen, ik MOET blijven SAMENWERKEN met de GGz om mijn huis te behouden bijvoorbeeld. Ik hoop dat de rechter begrijpt dat ik ontzettend mijn best heb gedaan en ik hoop dat de rechter ook mag beslissen over het verlengen van mijn voorlopige machtiging maar dat zal wel niet want die loopt tot 26 augustus en dat is in mijn procedure voor huisuitzetting dus nog helemaal nog niet aan de orde. Ik zal moeten wachten op de datum van de uiteindelijke zitting want de datum van 26 juni wordt allereerst nog twee weken uitgesteld door tussenkomst van mijn advocaat en daarna prikt de rechter een datum voor een zitting om eventueel nog mensen te horen.

We willen alles weten over elkaar in Nederland voordat we een beslissing nemen en dat is hartstikke fijn en goed. Ook de rechter is maar een mens die zijn werk goed wil doen en zijn salaris eerlijk wil verdienen. Ik heb het weleens anders meegemaakt, maar wij wonen in Brabant. In Amsterdam heb ik slechte ervaringen met psychiaters en met rechters, onverschilligheid troef. Of het gespeeld was of dat het voortkwam uit gemakzucht daar zal ik nooit achter komen.

GGz Nederland blijft een groot geheim voor iedereen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s